Συρία: Αναγκαία η αποστολή των παρατηρητών στη Συρία, δήλωσε ο στρατηγός Μουντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Αναγκαία η αποστολή των παρατηρητών στη Συρία, δήλωσε ο στρατηγός Μουντ

Μια πολιτική λύση είναι εφικτή στη Συρία και η αποστολή της UNSMIS είναι αναγκαία, τονίζει ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times.

Για το στρατηγό Μουντ, το συριακό καθεστώς και η ένοπλη αντιπολίτευση «αποφάσισαν ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν με τη βία παρά ακολουθώντας το δρόμο της διπλωματίας».

Υπογραμμίζοντας το θάρρος των περίπου 300 παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο στρατηγός Μουντ προειδοποιεί: «Πρέπει να μάς επιτρέψουν να κάνουμε τη δουλειά μας».

Παρά τη δυσκολία της αποστολής, ο στρατηγός Μουντ είναι αντίθετος στην οπλοφορία των παρατηρητών του ΟΗΕ.

«Το να θελήσει κάποιος να σκοτώσει έναν άοπλο παρατηρητή είναι πολύ πιο δύσκολο. Εάν είναι κάποιος οπλισμένος γίνεται νόμιμος στόχος», υποστηρίζει.

Οι δραστηριότητες των παρατηρητών έχουν διακοπεί από τις 16 Ιουνίου εξαιτίας της συνέχισης των συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι η αποστολή των παρατηρητών (UNSMIS) παραμένει στη Συρία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ