Διαψεύδει τα περί «αθρόων προσλήψεων» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Διαψεύδει τα περί «αθρόων προσλήψεων» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων και παραβίασης των δεσμεύσεων της χώρας μας έναντι των εταίρων μας.

Το υπουργείο διευκρινίζει δε ότι οι περιορισμοί που ισχύουν έχουν τηρηθεί απόλυτα, κατόπιν συμφωνίας και με το κλιμάκιο της τρόικας.

Επίσης, δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία και συγκεκριμένα:

Α) Ως προς το τακτικό προσωπικό

Κατά το 2011 είχε συμφωνηθεί η υιοθέτηση ανώτατου ορίου 8.000 προσλήψεων. Οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος αυτό ανέρχονται σε 5.633 τακτικό προσωπικό (κυρίως στα υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη).

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν 3.424 μεταφορές τακτικού προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός του τακτικού προσωπικού που εισήλθε στο δημόσιο το 2011 ανήλθε σε 9.057, αριθμός που προφανώς και απέχει κατά πολύ από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Από τα παραπάνω στοιχεία συνάγεται ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2011 προέκυψε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου κατά 1.057 προσλήψεις. Η υπέρβαση αυτή έγινε λόγω της μεταβολής του λόγου 1 προς 5 σε 1 προς 10 στο μέσο της χρονιάς, την 1η Ιουλίου 2011. Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε έγκαιρα στην Τρόικα και συμφωνήθηκε η μικρή αυτή υπέρβαση να υπολογισθεί ως μείωση στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού του έτους 2012.

Β) Ως προς το έκτακτο προσωπικό

Οι προσλήψεις για το έτος 2010 περιορίστηκαν κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2009.

Για το έτος 2011, οι προσλήψεις περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2010, και ειδικότερα για το β΄ εξάμηνο του 2011 περιορίζονται κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2010, ενώ η πρόβλεψη για τα επόμενα έτη είναι 10% μείωση έως και το 2015.

Οι εγκρίσεις που δόθηκαν για τα έτη 2009, 2010 και 2011 ήταν αντίστοιχα 133.852, 63.874 και 34.959. Από τα στοιχεία αυτά είναι εμφανές ότι προκύπτει σταθερή και κλιμακούμενη μείωση των εγκρίσεων.

Τέλος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ότι «όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πληροφορίες που βασίζονται σε σημειώματα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως η απαραίτητη επαλήθευση από τις δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργούν στρεβλώσεις και δυσμενείς εντυπώσεις της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ