Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις από αντάρτες σε λιγότερο από 12 ώρες την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί την ώρα που προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην επαρχία Χελμάντ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πέρασε πάνω από μια αυτοσχέδια βόμβα στην επαρχία Κουντούζ, στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον Σαΐντ Σάρουαρ Χοσεϊνί, εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας της επαρχίας.

Ενέδρα έστησαν Ταλιμπάν την Τρίτη το βράδυ στην επαρχία Χεράτ σε μια περίπολο τεσσάρων αστυνομικών, σημείωσε ο Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας του ανατολικού Αφγανιστάν.

Οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίων των αφγανικών και των νατοϊκών δυνάμεων έχουν αυξηθεί κατά περίπου 18% φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ