Ιαπωνία: Αυτοκτόνησε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών ύποπτος για "διαρροή" πληροφοριών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Αυτοκτόνησε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών ύποπτος για "διαρροή" πληροφοριών

Ένας υπάλληλος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, ύποπτος για τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών για την πώληση από την Κίνα στρατιωτικών εξοπλισμών στη Βόρεια Κορέα, αυτοκτόνησε, μεταδίδουν σήμερα τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ο υπάλληλος αυτός, ηλικίας 47 ετών, ειδικός στις πληροφορίες για την τρομοκρατία και τα πυρηνικά όπλα, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στην επαρχία Σίμπα, στις 20 Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το θάνατό του τονίζοντας ότι δε φαίνεται να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, ο άνδρας αυτός βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών της χώρας του που τον υποψιάζονταν για την πρόσφατη διαρροή στον Τύπο απορρήτων πληροφοριών όσον αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν επικαλέσθηκε την περασμένη εβδομάδα έκθεση του ΟΗΕ που κατηγορεί το Πεκίνο ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων και πολυτελών προϊόντων σε βάρος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ