Νοβότνι: Η ΕΚΤ θέλει να την αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νοβότνι: Η ΕΚΤ θέλει να την αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Η ΕΚΤ θέλει να την αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) σε ό,τι αφορά τις αγορές κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αναφέρει σήμερα με συνέντευξη στην εφημερίδα της Βιένης «Kurier» ο Έβαλντ Νοβότνι (Αυστρία), μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας. «Το ΕΤΧΣ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει στη δευτερογενή αγορά κρατικά ομόλογα. Η ΕΚΤ χαιρετίζει αυτήν τη δυνατότητα, επειδή η ίδια δεν θέλει να παραταθεί το δικό της πρόγραμμα γι' αυτά τα ομόλογα», είπε ο Νοβότνι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ζήτησε από τους ευρωπαίους ομολόγους του να υποστηρίξουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα, αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ώστε «στην πρωτογενή αγορά τα κρατικά ομόλογα να έχουν χαμηλότερα επιτόκια».

Στο μεταξύ, από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών διέρρευσε ότι, «η Γαλλία και η Ισπανία υποστηρίζουν εξίσου το ίδιο πρόγραμμα», αναγνωρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, που απομένει να πεισθεί είναι η γερμανική».

Από τα μέσα Μαρτίου, η ΕΚΤ δεν έχει προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, παραπέμποντας πλέον στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία «για τη λήψη μέτρων, που θα εξυγιάνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς». Σήμερα μέσω του ιστοτόπου της επιβεβαίωσε ότι την περασμένη βδομάδα δεν αγόρασε κρατικούς τίτλους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ