Την ευλογία του Βαρθολομαίου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης, ζήτησε ο Αβραμόπουλος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Την ευλογία του Βαρθολομαίου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης, ζήτησε ο Αβραμόπουλος

Την ευλογία και τη σκέψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα το Φανάρι.

Μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «το Πατριαρχείο, πέραν του ιστορικού του ρόλου, έχει συμβάλλει καθοριστικά και στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή», και τόνισε ότι «ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας η δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ειρήνης και φιλίας με τον γειτονικό λαό της Τουρκίας».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και απευθυνόμενος στον κ.κ. Βαρθολομαίο, σημείωσε: «Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μια καινούργια κυβέρνηση που εκφράζει τη σύνθεση και την ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου. Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει με αίσθημα εθνικού και δημόσιου καθήκοντος και θέλουμε την ευλογία και τη σκέψη σας για να πετύχει».

Ο υπουργός είπε, επίσης, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, ηθικά, πνευματικά και ουσιαστικά, ώστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα τη θεάρεστη αυτή υψηλή αποστολή σας».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι ο υπουργός από διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, στάθηκε στο πλευρό του Πατριαρχείου. Έδωσε την «ευλογία θεού» στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ευχήθηκε να εργαστεί για «καλές σχέσεις γειτονίας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στους Έλληνες δημοσιογράφους επισήμανε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία, σύντομα και μετά την πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θα προχωρήσουμε αναβαθμίζοντας και πάλι τη σχέση μας, πάντοτε μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού».

Ο κ. Αβραμόπουλος έφτασε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο το πρωί θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ