Συρία: Εγκαταλείπουν την Δαμασκό από το πρωί οι κάτοικοί της εξαιτίας των βομβαρδισμών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Εγκαταλείπουν την Δαμασκό από το πρωί οι κάτοικοί της εξαιτίας των βομβαρδισμών

Σύροι πολίτες εγκαταλείπουν από το πρωί περιοχές της πρωτεύουσας εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών με στόχο περιοχές στα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ένας ακτιβιστής ανέβασε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο που δείχνουν μικρά φορτηγά γεμάτα από Σύρους πολίτες με τα υπάρχοντά τους να εγκαταλείπουν το προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα βομβαρδίζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας οι βομβαρδισμοί, που συνεχίζονται και σήμερα για τρίτη εβδομάδα, στις συνοικίες Καλιντίγια και Ντέιρ Μπααλαμπά, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 12, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι.

'Υστερα από μια μέρα σφοδρών βομβαρδισμών στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, οι ακτιβιστές περιέγραψαν την κατάσταση ως "καταστροφική".

Οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που καταγράφουν τα περιστατικά βίας ανά τη Συρία, ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις χθεσινές συγκρούσεις είναι 90, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση στη Συρία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στη χώρα στους περισσότερους ξένους δημοσιογράφους από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησε η ένοπλη εξέγερση.

Την ίδια ώρα, η κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων Τούρκων πιλότων συνεχίζονται, ενώ το ΝΑΤΟ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο για να συζητήσει για το επεισόδιο.

Η Συρία έχει αναγνωρίσει ότι κατέρριψε το F-4 αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο της, αλλά επιμένει ότι αντιλήφθηκε ότι είναι τουρκικό αφού του επιτέθηκε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ