Υεμένη: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και στρατιωτών στην επαρχία Μαρέμπ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και στρατιωτών στην επαρχία Μαρέμπ

Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα στην ανατολική Υεμένη, σε συγκρούσεις με μέλη μιας φυλής με αφορμή την επισκευή του τοπικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έγινε γνωστό από τοπικές πηγές.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι κρατικοί υπάλληλοι επέμειναν να επισκευάσουν το δίκτυο στην επαρχία Μαρέμπ της ανατολικής Υεμένης, μολονότι οι ντόπιοι διαφωνούν καθώς θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις αυτές είναι παράνομες.

Οι ντόπιοι έχουν κατ' επανάληψη επιτεθεί και προκαλέσει φθορές στο δίκτυο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να στείλει στην περιοχή στρατό για να προστατευθούν οι τεχνικοί.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι συναντήθηκε νωρίτερα με τον κυβερνήτη της επαρχίας και με τους στρατιωτικούς διοικητές της περιοχής και συζήτησαν μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του δικτύου ηλεκτροδότησης και στους πετρελαιαγωγούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ