Αφγανιστάν: Aναμένεται απόφαση για βοήθεια 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Καρζάι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Aναμένεται απόφαση για βοήθεια 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Καρζάι

Οι χώρες-δωρητές αναμένεται να δεσμευτούν στην παροχή βοήθειας ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους πολίτες στο Αφγανιστάν τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

«Περίπου αυτό το ποσό θα υποσχεθούν (οι χώρες-δωρητές) για την αφγανική οικονομία στη διάσκεψη του Τόκιο», τόνισε ο Καρζάι στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και πρόσθεσε πως η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί μετά την αποχώρηση των περισσότερων ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν στα τέλη του 2014.

Οι δωρητές θα συναντηθούν στο Τόκιο για να καθορίσουν την μελλοντική εξωτερική υποστήριξη στην ανοικοδόμηση και ανάπτυξη του Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η χώρα χρειάζεται 6-7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, την επόμενη δεκαετία, για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο Καρζάι είπε ακόμα πως οι δωρητές αναμένεται να αποφασίσουν την παροχή ετήσιας βοήθειας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά το 2014, για την χρηματοδότηση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ