Γαλλία: Είναι το τέλος του Μουμπάρακ, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Είναι το τέλος του Μουμπάρακ, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από το Λος Κάμπος του Μεξικού ότι είναι το τέλος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του. «Δεν ξέρω αν είναι το τέλος ενός συμβόλου, αλλά σίγουρα είναι το τέλος του Μουμπάρακ», είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο της G20.

«Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ. Με ενημέρωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται σε κώμα, ανακοίνωσαν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές, διαψεύδοντας ότι είναι «κλινικά νεκρός», όπως μετέδωσε νωρίτερα το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

«Δεν είναι κλινικά νεκρός. Οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά», διευκρίνισε ιατρική πηγή.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως σύντομα θα μεταδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου, ο οποίος μεταφέρθηκε από την φυλακή της Τόρα, νότια του Καΐρου, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μααντί, ενω η σύζυγος του 84χρονου Μουμπάρακ, Σουζάν, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ