Ρωσία-Συρία: Η Μόσχα στέλνει δυο πολεμικά πλοία στη στρατιωτική βάση της στη Συρία-Νέος βομβαρδισμός της Χομς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία-Συρία: Η Μόσχα στέλνει δυο πολεμικά πλοία στη στρατιωτική βάση της στη Συρία-Νέος βομβαρδισμός της Χομς

Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει δυο αμφίβια πολεμικά πλοία στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, τη μοναδική ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή του γενικού επιτελείου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

«Δύο μεγάλα αποβατικά πλοία, το Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov, ετοιμάζονται να αποπλεύσουν για το συριακό λιμάνι Ταρτούς», δήλωσε αξιωματικός στο γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, τα δυο πλοία μεταφέρουν «σημαντικό αριθμό» πεζοναυτών.

Πρόκειται για μια «έκτακτη» αποστολή, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Σε περίπτωση ανάγκης, η αποστολή αυτή θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού 'εξοπλισμού' στο λιμάνι Ταρτούς», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων Βλαντίμιρ Γκραντούσοφ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι δυο αεροσκάφη είναι έτοιμα να προστατεύσουν τα πολεμικά πλοία εάν αυτά σταλούν στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επανέλαβαν σήμερα το βομβαρδισμό της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία όπου χθες σκοτώθηκαν δεκαπέντε άνθρωποι και διεξάγουν επίσης επιχειρήσεις στην επαρχία της Δαμασκού.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι 30.000 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν τη Χομς και απηύθυνε έκκληση για την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας απόφασης που θα ζητεί από τη Δαμασκό να σταματήσει την καταστολή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «1.000 οικογένειες πολιορκούνται στη Χομς» ενώ ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, ο οποίος ανακοίνωσε το Σάββατο τη διακοπή των επιχειρήσεων των παρατηρητών, απηύθυνε έκκληση για απομάκρυνση των πολιτών.

Τέλος, η εφημερίδα Αλ-Ουατάν που πρόσκειται στο καθεστώς, έκανε λόγο για «το θάνατο εκατοντάδων τρομοκρατών τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις εισόδους της Δαμασκού».

«Οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους τρομοκράτες που προσπαθούν να εισέλθουν στη Δαμασκό», αναφέρει η εφημερίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ