Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για τις αντισιιτικές επιθέσεις στο Ιράκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για τις αντισιιτικές επιθέσεις στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, το οποίο απαρτίζουν οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον σιιτών που στοίχισαν τη ζωή σε 72 ανθρώπους την Τετάρτη στο Ιράκ, αναφέρει σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αυτή τονίζει ότι οι επιθέσεις αποτελούν «σοβαρό πλήγμα» στη στρατηγική ασφαλείας των ιρακινών αρχών.

Κατά τις δεκάδες επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη σ΄ολόκληρο το Ιράκ, οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες προσκυνητές, τραυματίσθηκαν 250 άνθρωποι. Η ημέρα αυτή ήταν η πιο αιματηρή των τελευταίων δέκα μηνών στο Ιράκ.

Στόχος των επιθέσεων ήσαν πιστοί που μετέβαιναν στο μαυσωλείο του ιμάμη Μούσα αλ-Κάζεμ, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη του.

Παρά τους φόβους για νέες επιθέσεις, χιλιάδες προσκυνητές αναμένονται και σήμερα στο μαυσωλείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ