Μισό εκατομμύρια δολάρια για ένα γεύμα με τον διασημότερο επενδυτή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μισό εκατομμύρια δολάρια για ένα γεύμα με τον διασημότερο επενδυτή

Σε ιστορικό ρεκόρ έφθασε τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε στη δημοπρασία για ένα γεύμα με τον 81χρονο μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης έφτασε τα 3,46 εκατομμύρια δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνά κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό που είχε κοστίσει τότε 2,6 εκατ. δολ.

Το γεύμα του νικητή με τον Γουόρεν Μπάφετ θα γίνει στη Νέα Υόρκη και ο πλειοδότης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, έχει το δικαίωμα να καλέσει στο τραπέζι επτά φίλους του.

Η δημοπρασία διεξάγεται για 13η κατά σειρά χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Glide» του Σαν Φρανσίσκο η οποία ασχολείται με την αρωγή σε υποσιτισμένους ανθρώπους, μάχεται υπέρ της προστασίας των γυναικών και κατά της οικογενειακής βίας.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Ο 81χρονος διάσημος επενδυτής είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που υπολογίζεται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια και η οποία τον κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο τον οποίο καταρτίζει το οικονομικό περιοδικό Forbes.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ