ΕΕ: Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης, η πολιτική της Ελλάδος έναντι των αιτούντων άσυλο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΕΕ: Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης, η πολιτική της Ελλάδος έναντι των αιτούντων άσυλο

Συγκεκριμένες απαντήσεις και στοιχεία, σε σωρεία ερωτήσεων που υπέβαλλε προς τις ελληνικές αρχές, για την ακολουθούμενη πολιτική έναντι των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, ζητά, με απόφαση της η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή καλεί τις ελληνικές αρχές, να προσκομίσουν στοιχεία και πληροφορίες, για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πως αντιμετωπίζεται σήμερα, το θέμα της προσωρινής κράτησης εκείνων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

2. Ποιές είναι οι συνθήκες κράτησης στα κέντρα υποδοχής στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών και στην Πέτρου Ράλλη.

3. Ποιές είναι οι πρακτικές που ακολουθούνται έναντι των ασυνόδευτων ανηλίκων αλλοδαπών που εισέρχονται στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια κράτησης τους και μέχρι την παράδοση τους στους γονείς ή κηδεμόνες τους.

4. Ποιά είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται, για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα και ποιά είναι η στρατηγική που ακολουθείται για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, μετά την αποφυλάκιση τους.

5. Ποιά θα είναι η διαδικασία χορήγησης ασύλου, από τον Ιούλιο 2012 και μετά όπου θ' αρχίσει να λειτουργεί το νέο σύστημα εξέτασης και χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ