Ισραήλ-Συρία: Ο Πέρες ελπίζει σε νίκη των σύρων ανταρτών. Ο Μοφάζ κατηγορεί το καθεστώς για γενοκτονία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ-Συρία: Ο Πέρες ελπίζει σε νίκη των σύρων ανταρτών. Ο Μοφάζ κατηγορεί το καθεστώς για γενοκτονία

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κάλεσε σήμερα την διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία και εξέφρασε την υποστήριξή του στους σύρους αντάρτες.

«Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας είναι ανεπαρκείς. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στα φέρετρα των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά ο Πέρες στο ισραηλινό ραδιόφωνο λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ουάσινγκτον.

«Οι σφαγές χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Είναι ντροπή. Τρέφω το μεγαλύτερο σεβασμό για τους σύρους αντάρτες που εκτίθενται σε πραγματικά πυρά και ελπίζω ότι θα νικήσουν», πρόσθεσε ο Πέρες.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ κατηγόρησε το καθεστώς Ασαντ για γενοκτονία.

Σε συνέντευξή του στο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας ο Μοφάζ επέκρινε τη Ρωσία επειδή εξοπλίζει την Δαμασκό και επανέλαβε το αίτημα του Ισραήλ για διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ώστε να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς.

«Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μια γενοκτονία, διαπράττεται σήμερα στη Συρία. Και η σιωπή των διεθνών δυνάμεων έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη λογική», συμπλήρωσε.

Οι ξένες δυνάμεις περιορίζονται στο να καταδικάζουν και δεν επεμβαίνουν για να ανατρέψουν τον Ασαντ, δήλωσε ο Μοφάζ.

«Ακόμα χειρότερη είναι η στάση της Ρωσίας, η οποία καταδικάζει τη σφαγή, ενώ συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα το δολοφονικό καθεστώς του Ασαντ. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό σημαίνει ανευθυνότητα, στη χειρότερη συμμετοχή στη σφαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη συνέντευξη επίσης στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν τόνισε πως η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Σύρους που ζητούν καταφύγιο στην Ιορδανία και σε άλλες χώρες που διατηρούν σχέσεις με το Ισραήλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ