Λιβύη: δικηγόρος συνελήφθη μετά από μια επίσκεψη στο γιο του Μουάμαρ Καντάφι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λιβύη: δικηγόρος συνελήφθη μετά από μια επίσκεψη στο γιο του Μουάμαρ Καντάφι

Μια Αυστραλή δικηγόρος, μέλος μιας αντιπροσωπείας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), η οποία επισκεπτόταν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ, γιο του Μουάμαρ Καντάφι, στη Λιβύη, συνελήφθη επειδή προσπάθησε να του παραδώσει έγγραφα, δήλωσε σήμερα ο Λίβυος εκπρόσωπος στο ΔΠΔ.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η δικηγόρος Μελίντα Τέιλορ προσπάθησε να παραδώσει έγγραφα στον κατηγορούμενο που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (του Σεΐφ αλ-Ισλάμ) και τα οποία αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ασφάλεια της Λιβύης» δήλωσε ο Αχμεντ Τζεχάνι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν προσδιόρισε τη φύση των εν λόγω εγγράφων, που έχουν σταλεί, κατά την άποψή του, από τον Μοχάμεντ Ισμαήλ πρώην δεξί χέρι και απεσταλμένο του Σεΐφ αλ-Ισλάμ, που διαφεύγει μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Όπως είπε η δικηγόρος ήταν μέρος μιας αντιπροσωπείας τεσσάρων μελών του ΔΠΔ οι οποίοι είχαν λάβει άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα της Λιβύης να επισκεφθούν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ στο Ζέντεν, όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του από μια ταξιαρχία των πρώην ανταρτών από τον Νοέμβριο του 2011.

Η κα Τέιλορ συνελήφθη προφανώς από την ταξιαρχία, αλλά ο κ. Τζεχάνι δεν το επιβεβαίωσε. Κρατείται στο Ζέντεν σε ένα χώρο διαμονής και όχι σε μια φυλακή, είπε, προσθέτοντας ότι η δικηγόρος ανακρίνεται τώρα από τις αρχές.

Ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ στη Χάγη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για μια επίσημη αντίδραση σε αυτή τη σύλληψη

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ