Κίνα: το Πεκίνο προσφέρει δάνεια 10 δισ. δολαρίων στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: το Πεκίνο προσφέρει δάνεια 10 δισ. δολαρίων στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα προσφέρει δάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Στον Οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, μετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν κ.ά. κράτη συμμετέχουν στις συνόδους του, αλλά όχι ως πλήρη κράτη-μέλη.

«Η Κίνα αποφάσισε να δώσει στα άλλα κράτη μέλη 10 δισ. δολάρια σε δάνεια», ανέφερε ο Χου σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια αυτά ή τους όρους.

Σε μια σύνοδο του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2009, ο Χου είχε προσφέρει πιστώσεις 10 δισ. δολαρίων σε κεντρασιατικά κράτη για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Χου είχε πει ότι το Πεκίνο θα «συνέχιζε να προσφέρει στα κράτη-μέλη δάνεια υπό όρους». Δεν είναι σαφές εάν το ποσό είχε διατεθεί ολόκληρο και ποιες χώρες είχαν πάρει δάνεια, ούτε ποιου ύψους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ