Βραζιλία: Η πρόεδρος Ρουσέφ αύξησε την έκταση των προστατευόμενων περιοχών, μειώνοντας το ρυθμό καταστροφής των δασών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βραζιλία: Η πρόεδρος Ρουσέφ αύξησε την έκταση των προστατευόμενων περιοχών, μειώνοντας το ρυθμό καταστροφής των δασών

Ο ρυθμός της εκδάσωσης στα τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Βραζιλία μειώθηκε στο πιο χαμηλό ιστορικά καταγεγραμμένο επίπεδο αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά στοιχεία, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση στην Μπραζίλια, δύο εβδομάδας πριν φιλοξενήσει την διάσκεψη του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη (Rio+20).

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό εκδάσωσης στην ιστορία», είπε η υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Ισαμπέλα Τεσέιρα.

Συνολικά 6.418 χλμ. τροπικού δάσους αποψιλώθηκαν από τον Αύγουστο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2011, είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε δορυφορικές φωτογραφίες και δεδομένα που συνέλεξε το εθνικό ινστιτούτο διαστημικής έρευνας.

Η εκδάσωση μειώθηκε κατά 8% από τα 7.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα οποία είχε σημειωθεί μαζική υλοτομική δραστηριότητα από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Ιούλιο του 2010.

Παρ' όλη την καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, τόνισε η Τεσέιρα, η Βραζιλία διατηρεί το 81,2% της βλάστησής της.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ υπέγραψε διατάγματα με τα οποία αυξάνεται κατά 10.000 χλμ.2 η έκταση των δασικών περιοχών που θεωρούνται προστατευόμενες στην πολιτεία Αμασόνας και στις οποίες κατοικούν ιθαγενείς, ενώ θέσπισε παράλληλα "πράσινα" κριτήρια για τις κρατικές δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες .

Χθες οι αρχές της Βραζιλίας παρέδωσαν την τοποθεσία όπου θα γίνει η διάσκεψη Ρίου+20 στα Ηνωμένα Έθνη. Στην διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 ηγέτες από την 20ή ως την 22α Ιουνίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ