Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο την έδρα ενός σιιτικού θρησκευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας και θρησκευτικούς αξιωματούχους.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υποδιευθυντής του θρησκευτικού ιδρύματος στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση, ο σεΐχης Σάμι αλ-Μασούντι και μια τρίτη ιατρική πηγή επιβεβαίωσαν τον απολογισμό των θυμάτων.

Μετά την ισχυρότατη έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη συνοικία Μπαμπ αλ-Μουάζαμ και είχε επίσης στόχο την αρμόδια διοίκηση για τη διαχείριση των σιιτικών θρησκευτικών χώρων του Ιράκ, ακολούθησε νέα επίθεση, με τουλάχιστον 17 νεκρούς και 57 τραυματίες στις 31 Μαΐου στη Βαγδάτη.

Το σιιτικό αυτό ίδρυμα είναι σε σύγκρουση με το αντίστοιχο σουνιτικό για τον έλεγχο ενός σημαντικού μουσουλμανικού μαυσωλείου στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Τα βίαια επεισόδια έχουν περιοριστεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, παρότι παραμένουν καθημερινό φαινόμενο, ενω συνολικά 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις το Μάιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ