Καναδάς: Πραγματοποιήθηκε η 41η νυχτερινή πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καναδάς: Πραγματοποιήθηκε η 41η νυχτερινή πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών

Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους δρόμους του Μόντρεαλ η 41η κατά σειρά νυχτερινή πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων.

Περίπου 500 διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Εμιλί-Γκαμελέν στο κέντρο του Μόντρεαλ γύρω στις 21:00 τοπική ώρα κρατώντας κατσαρόλες. Οι διαδηλωτές επεχείρησαν λίγο αργότερα να παρακάμψουν οδοφράγματα που είχαν στήσει αστυνομικοί, οι οποίοι τους απώθησαν χωρίς βία.

Το πλήθος ήταν πολύ πιο ήρεμο σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενω αστυνομικοί με ποδήλατα επέβλεπαν την εξέλιξη της πορείας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων καθώς το μέτρο αυτό αναμένεται να περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση στην εκπαίδευση για πολλές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ