Συρία: Το Κατάρ ζητεί χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου Άναν. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Το Κατάρ ζητεί χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου Άναν.

Το Κατάρ ζήτησε σήμερα από το διεθνή απεσταλμένο στη Συρία Κόφι Άναν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του στη Συρία, ενώ εκανε αναφορά στο κεφάλαιο VII του Χάρτη του ΟΗΕ το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη βία.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ Μπεν Γιασέμ Αλ-Θάνι τόνισε «Ζητούμε από τον Άναν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποστολή του γιατί είναι απαράδεκτο να συνεχίζονται οι σφαγές και η αιματοχυσία όσο συνεχίζεται επ΄αόριστον η αποστολή του»,

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την έναρξη της υπουργικής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στη Ντόχα, παρουσία του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν.

Στην υπουργική σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Κατάρ, συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, η Αίγυπτος, το Σουδάν, η Αλγερία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.

«Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας την υπαγωγή του σχεδίου Άναν στο κεφάλαιο VII (του Χάρτη του ΟΗΕ) ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η διεθνής κοινότητα απέναντι στη συνέχιση της αιματηρής καταστολής στη Συρία», πρόσθεσε ο Αλ-Θανι.

Το κεφάλαιο VII του Χάρτη του ΟΗΕ προβλέπει το ενδεχεόμενο προσφυγής στη βία σε περίπτωση που απειλείται η ειρήνη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ