Κύπρος: Προς ναυάγιο κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Προς ναυάγιο κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας

Προς ναυάγιο οδηγείται ενδεχομένως η μεγάλη επένδυση της κινεζικής εταιρείας Triple Five στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας για τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου προϊόντων κινεζικών εταιρειών για εξαγωγή στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ημικρατικό Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, τα εμπόδια είναι οικονομικής φύσης, ενώ υπάρχουν και νομικά κωλύματα, κυρίως όσον αφορά την επέκταση του συμβολαίου διαχείρισης του παλαιού αεροδρομίου από τα 19 χρόνια, όπως προβλέπεται στο συμβόλαιο με τη "Hermes Airports", στα 50 χρόνια, που η κινεζική εταιρεία.

Διυπουργική επιτροπή, που συνεδρίασε παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε να ζητήσει διευκρινήσεις για την οικονομική πρόταση, που υπέβαλε η κινεζική εταιρεία καθώς και για την συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της "Hermes Airports".

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ναυαγήσει η επένδυση, αν δεν ικανοποιηθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η εξυπηρέτηση της τουριστικής υποδομής στην περιοχή της Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ