Μιανμάρ: Η Σου Κι χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» την ανεργία στη χώρα της - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Η Σου Κι χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» την ανεργία στη χώρα της

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ηγέτις της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, μιλώντας σήμερα κατά την πρώτη εδώ και 24 χρόνια δημόσια εμφάνισή της στο εξωτερικό, προειδοποίησε για τη σοβαρή απειλή που αποτελεί η μεγάλη ανεργία στη χώρα της.

«Το ποσοστό των νέων ανθρώπων που είναι άνεργοι στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα», τόνισε η Σου Κι στην ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την Ανατολική Ασία, το οποίο πραγματοποιείται στην Μπανγκόκ.

Η 66χρονη Σου Κι έφθασε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Τρίτη για να συμμετάσχει στο φόρουμ αυτό στο οποίο παίρνουν μέρος 600 άτομα ανάμεσά τους πέντε πρωθυπουργοί.

Ο πρόεδρος της Μιανμάρ Θέιν Σέιν, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στο φόρουμ, ματαίωσε τα σχέδιά του αυτά την τελευταία στιγμή όταν πληροφορήθηκε ότι έχει προσκληθεί και η Σου Κι.

Στη Μιανμάρ έχει δρομολογηθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων από τότε που μια εκλεγμένη κυβέρνηση ήλθε στην εξουσία, τον Μάρτιο του 2011, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η νέα ηγεσία που αποτελούν πρώην στρατιωτικοί, θέλουν πραγματικά μια ανοιχτή οικονομία και να συνεχίσουν στο δρόμο προς τη δημοκρατία.

«Ολα εξαρτώνται από το πόσο προσηλωμένος είναι ο στρατός στη μεταρρυθμιστική διαδικασία», τόνισε η Σου Κι, η οποία εξακολουθεί να αποκαλεί τη χώρα της Βιρμανία.

Η Σου Κι τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει «να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του λαού και όχι να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη διαφθορά και ανισότητα»

Η Σου Κι υπογράμμισε ακόμα ότι η ανάπτυξη στη Μιανμάρ θα πρέπει να περάσει από μια βαθειά μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και από μια πραγματική ελευθερία των δικαστηρίων.

«Υπάρχουν ήδη καλοί νόμοι στη Βιρμανία, αλλά δεν έχουμε ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα», τόνισε η Σου Κι και προειδοποίησε τους επενδυτές ότι «ακόμα και ο καλύτερος νόμος για τις επενδύσεις θα είναι άχρηστος εάν δεν υπάρχουν ανεξάρτητα δικαστήρια για να τον εφαρμόσουν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ