HΠΑ: O Κλίντον παρομοιάζει τη κατάσταση της Συρίας με τη Βοσνία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

HΠΑ: O Κλίντον παρομοιάζει τη κατάσταση της Συρίας με τη Βοσνία

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε πως η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία μοιάζει από ορισμένες απόψεις με την κατάσταση που αντιμετώπισε ο ίδιος στην Βοσνία την δεκαετία του '90 και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η βία.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Κλίντον εξέφρασε τη στήριξή του προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση του οποίου έχει απορρίψει ως τώρα κάθε πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Ο Λευκός Οίκος έχει τονίσει πως οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες, απορρίπτοντας επίσης την έκκληση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ για άμεσα βήματα που θα οδηγήσουν στον τερματισμό του καθεστώτος Ασαντ.

Ο Κλίντον επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα θα σπεύσει να βοηθήσει τη Συρία αν φύγει ο Ασαντ, αλλά πρόσθεσε πως είναι πολύ δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να δράσουν μόνες τους.

«Πρέπει να σεβαστούμε τους περιορισμούς που έχει ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας» επισήμανε ο Κλίντον, λέγοντας πως η κατάσταση στη Συρία είναι παρόμοια με αυτή που αντιμετώπισε στη Βοσνία.

«Στη Συρία βρισκόμαστε τώρα στην ίδια θέση με αυτήν που βρέθηκα στη Βοσνία το 1993 και το 1994. Χρειαστήκαμε δύο χρόνια», είπε ο Κλίντον και συμπλήρωσε πως τότε ήταν έτοιμος να επέμβει αλλά δεν μπορούσε να πάρει την απόφαση αυτή μόνος του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ