Ο Ασάνζ της WikiLeaks αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσει λένε οι συνήγοροι των θυμάτων του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ασάνζ της WikiLeaks αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσει λένε οι συνήγοροι των θυμάτων του

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου αποκαλύψεων Wiki Leaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αργά ή γρήγορα θα απελαθεί στη Σουηδία και εντός του καλοκαιριού ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, τόνισε σήμερα ο Σουηδός συνήγορος των δύο εναγουσών, που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική βία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας ναι μεν ενέκρινε σήμερα την απέλαση του Ασάνζ στη Σουηδία, όπου καταζητείται για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά συνάμα χορήγησε διορία 14 ημερών στην υπεράσπιση για να καταθέσει το αίτημά της για αναψηλάφιση της υπόθεσης.

«Η απόφαση ανταποκρίνεται στα όσα προσδοκούσαμε. Είναι λυπηρό που αναβλήθηκε πάλι η απέλαση, όμως όλα θα καταλήξουν σε αυτή», τόνισε ο Σουηδός δικηγόρος Κλάες Μπόργκστρεμ.

«Αναμένουμε να κληθεί για ανάκριση λίγο μετά την άφιξή του εδώ, ίσως μέσα στον ερχόμενο μήνα. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

Ο Μπέργκστρεμ κρίνει πως η παράταση της δικαστικής διαδικασίας αποτελεί «μία δοκιμασία» για τις πελάτιδές του, πρσθέτοντας πως ο Ασάνζ αντιμάχεται την απέλασή του για πάνω από ενάμισι χρόνο. «Εκείνες ελπίζουν πως ο Ασάνζ θα λογοδοτήσει για όσα έκανε. Αυτή η περίοδος φυσικά είναι πολύ δύσκολη γι' αυτές», τόνισε εμφατικά.

Ο 40χρονος Ασάνζ καίτοι δεν αρνείται πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με τις δύο ενάγουσες, υποστηρίζει πως δεν τις εξανάγκασε δια της βίας και πως πίσω από τη μήνυσή τους υποκρύπτονται αλλότρια πολιτικά ελατήρια.

Παράλληλα, το, αγγλόφωνο, ρωσικό δίκτυο διεθνούς ενημέρωσης Russia Today τόνισε σήμερα πως η συνεργασία του με το WikiLeaks του Ασάνζ, η οποία εγκαινιάσθηκε τον Απρίλιο με μία συνέντευξη του ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, πρόκειται να «εξακολουθήσει» παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.

«Η εκπομπή του Ασάνζ πρόκειται να εξακολουθήσει από το δίκτυό μας», τόνισε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του δικτύου αυτού, το οποίο δημιουργήθηκε από το Κρεμλίνο, και το οποίο μεταδίδει επίσης στα Αραβικά και τα Ισπανικά, προκειμένου να μεταφέρει τη φωνή της Ρωσίας σε όλον τον κόσμο.

«Ο Τζούλιαν είναι ένας άνθρωπος θαρραλέος και αποφασισμένος. Του εύχομαι να παραμείνει ακλόνητος στη μάχη του τούτη ενάντια στο σύστημα», τόνισε η ίδια.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ