Τέλος στις απομιμήσεις πολυτελών γαλλικών ειδών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τέλος στις απομιμήσεις πολυτελών γαλλικών ειδών

Οι 75 Γαλλικές εταιρείες πολυτελών προϊόντων της Επιτροπής Κολμπέρ, μεταξύ τους και οι οίκοι μόδας Vuitton, Hermès και Chanel, δρομολογούν από αύριο μία εκτεταμένη εκστρατεία κατά των απομιμήσεων, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να εκριζώσουν την παράνομη αγορά, η οποία ευδοκιμεί όσο ποτέ άλλοτε χάρις στο Ιντερνέτ.

Η παγκόσμια αγορά πλαστών έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτούμενη κυρίως από την Ασία, στην οποία παράγεται το 85% των προϊόντων που κατάσχονται στην Ευρώπη και η κυκλοφορία τους διευκολύνεται από το Ιντερνέτ, όπου οι παραγωγοί τους χαίρουν ανωνυμίας και ατιμωρησίας.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή «η μάστιγα», η Επιτροπή Κολμπέρ πρόκειται να διανείμει με τη συνεργασία των τελωνείων σε 18 κύρια αεροδρόμια στη Γαλλία, πριν τις αναχωρήσεις για τις θερινές διακοπές, 10.000 αφίσες και 50.000 φυλλάδια, που με μεγάλη δόση χιούμορ θα υπενθυμίζουν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται κάποιος που αγοράζει απομιμήσεις.

Για πρώτη φορά έξι ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στη νέα αυτή εκστρατεία της Επιτροπής Κολμπέρ (Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Κροατία). Οι αφίσες θα είναι μεταφρασμένες στις αντίστοιχες γλώσσες αυτών των χωρών.

«Με το τηλέφωνο αυτό μπορείτε πάντοτε να καλείτε τον δικηγόρο σας», τονίζεται πάνω από την εικόνα ενός πλαστού τηλεφώνου Chanel. «Είσθε έτοιμοι να ξηλωθείτε;», προτάσσεται επίσης μπροστά σε μία απομίμηση Lacoste....

Η Γαλλία διαθέτει την «πιο αυστηρή νομοθεσία κατά των απομιμήσεων», διότι θεωρεί εγκληματική πράξη την απλή κατοχή ενός τέτοιου προϊόντος, τονίζει η γενική διευθύντρια της Επιτροπής Ελιζαμπέτ Πονσόλ ντε Πορτ.

Οι κατασχέσεις απομιμήσεων έχουν διπλασιασθεί στην Ευρώπη κατά το διάστημα 2009-10, με 103 εκατ. τεμάχια, αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Μόνον στη Γαλλία, η βιομηχανία των απομιμήσεων σε όλους τους τομείς της κοστίζει κάθε έτος 30.000 θέσεις εργασίας και κέρδη 6 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει η Επιτροπή Κολμπέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ