Κύπρος: Οι αεροµεταφορές ωφελούν σημαντικά την κυπριακή οικονομία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Οι αεροµεταφορές ωφελούν σημαντικά την κυπριακή οικονομία

Πολλά είναι τα οφέλη που προκύπτουν για την κυπριακή οικονομία από τις αερομεταφορές. Αυτό κατέδειξε μελέτη του Oxford Economics με τίτλο "Economic Benefits from Air Transport in the Republic of Cyprus", η οποία παρουσιάστηκε από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ACTA και την IATA.

Σύμφωνα µε τη μελέτη η αεροπορική βιομηχανία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο εμπόριο και στην οικονομία της Κύπρου, αφού περίπου το 89% των ξένων επισκεπτών φτάνουν στη χώρα αεροπορικώς.

Ειδικότερα, ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών αντιπροσωπεύει το 3,6% του ΑΕΠ της Κύπρου και η αεροπορική βιομηχανία υποστηρίζει άμεσα και έµµεσα, πάνω από 15.500 θέσεις εργασίας. Ακόμα, η μελέτη εκτιμά ότι 48.400 επιπλέον θέσεις εργασίας υποστηρίζονται από τις δαπάνες των ξένων επισκεπτών που ταξιδεύουν στην Κύπρο αεροπορικώς.

Επίσης, μελέτη του Oxford Economics εκτιμά ότι η αεροπορική βιομηχανία συνεισφέρει με περίπου 175 εκατομ. ευρώ κρατικά έσοδα, µε τη μορφή των άμεσων φόρων και έµµεσα, µέσω της αλυσίδας εφοδιασµού του κλάδου των αερομεταφορών, καθώς και µέσω των δαπανών των εργαζομένων στον τοµέα των αερομεταφορών και της αλυσίδας εφοδιασμού του.

Οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης από τις εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές ανέρχονται, ετησίως, σε 67 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ