Με συγκίνηση και πνεύμα ευγενούς άμιλλας πραγματοποιήθηκε ο 3ος διεθνής ορεινός αγώνας στον Ψηλορείτη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Με συγκίνηση και πνεύμα ευγενούς άμιλλας πραγματοποιήθηκε ο 3ος διεθνής ορεινός αγώνας στον Ψηλορείτη

Με το σύνθημα «Τρέξε στα βήματα του Δία» αθλητές και αθλήτριες απ' όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του 3ου διεθνούς ορεινού αγώνα "Psilorits Race" στην Κρήτη, ξεκίνησαν στις 07.30 το πρωί της Κυριακής από το Οροπέδιο της Νίδας, στα Ανώγεια, διήνυσαν τα 35 χιλιόμετρα της διαδρομής, τερμάτισαν στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης και δαφνοστεφανώθηκαν.

Στην κορύφωση του αθλητικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της ξεχωριστής σημειολογίας του αγώνα δυο αθλητές τερμάτισαν πρώτοι, πιασμένοι χέρι-χέρι! Επιθυμώντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα, πέρα από εγωισμούς και ιδιοτέλειες, ο Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος πέρασαν ταυτόχρονα κάτω από την αψίδα του τερματισμού, σε χρόνο 3 ώρες 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Οι ίδιοι μάλιστα αποφάσισαν να διευκολύνουν το έργο της οργανωτικής επιτροπής ζητώντας την ανακήρυξη του νικητή, μέσω κλήρωσης, στην οποία ευνοήθηκε ο Σηφάκης, ο οποίος είχε καταλάβει την πρώτη θέση και στο 1ο "Psilorits Race",μαζί με τον Παντελή Καμπαξή, τον Μάιο του 2010.

«Είναι μια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο όσοι την έζησαν μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ και πόσο ευτυχισμένος, αλλά και γεμάτος από εικόνες και συναισθήματα νιώθω αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μανώλης Σηφάκης, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους κρατούσε σε εγρήγορση τραγουδώντας κρητικές μαντινάδες!

«Έχω συμμετάσχει σε παρά πολλούς αγώνες διαφόρων κατηγοριών, αποστάσεων, εποχών και δυσκολιών, αλλά δηλώνω απερίφραστα ότι ο σημερινός είναι η συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής μου και γι' αυτό του χρόνου, αν είμαστε καλά, θα φέρω μαζί μου άλλους δέκα φίλους μου», τόνισε ο Βέλγος Ράφαελ Φαν ντεν Μπροκ, ο οποίος τερμάτισε στην ένατη θέση.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες ανέβηκαν στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος 2.456 μέτρων και εν συνεχεία κατέβηκαν στους πρόποδες του. Συνολικά διήνυσαν 35 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 16.5 σε χώμα, 15.5 σε μονοπάτια και 3 σε άσφαλτο. Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξήχθησαν επίσης δυο ειδικές διαδρομές μήκους 8.5 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό από τις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς κριτήρια συμμετοχής και μήκους 2 χιλιομέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

«Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη δυναμική, αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμά μας είναι να ανεβάσουμε την Ελλάδα και την Κρήτη ψηλά», τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Αγώνας Ψηλορείτη" Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Τόσο στην εκκίνηση, στις 07.30 το πρωί, όσιο και δίπλα από την αψίδα του τερματισμού στις Κουρούτες εξελισσόταν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στη δεξίωση η οργανωτική επιτροπή βράβευσε τον βετεράνο Μαραθωνοδρόμο Παναγιώτη Σκουλή. Υποστηρικτές του "Psiloritis Race" είναι η ΑΝΕΚ, ο Δήμος Αμαρίου,ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η κατάταξη των αθλητών, που τερμάτισαν στην πρώτη δωδεκάδα:

1. Μανώλης Σηφάκης (Ανεξάρτητος) 3 ώρες, 43 λεπτά, 58 δευτερόλεπτα

2. Αργύρης Παπαθανασόπουλος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης) 3:43.58

3. Σπύρος Σπυρόπουλος (Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών) 3:51.19

4. Θεμιστοκλής Αγγελόπουλος (Just Run Team) 3:53.17

5. Μανώλης Λουκάκης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου) 3:59.20

6. Μανώλης Κουλάκης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου) 4:15.00

7. Στέλιος Σταυγιανουδάκης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου) 4:15.00

8. Γιάννης Κοτσώνης (Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων) 4:23.15

9. Ράφαελ Φαν ντεν Μπροκ (ACA Alken) 4:28.33

10.Δημήτρης Λαχνιδάκης (Αετογιάννης) 4:29.30

11.Παναγιώτης Μαλτέζος (Κατούνα) 4:35.06

12.Γιώργος Μοτάκης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου) 4:41.30

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ