Γαλλία: Δικαστήριο ενέκρινε την απέλαση του Βάσκου αυτονομιστή Χοσέ Ασκαράτε στην Ισπανία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Δικαστήριο ενέκρινε την απέλαση του Βάσκου αυτονομιστή Χοσέ Ασκαράτε στην Ισπανία

Η γαλλική δικαιοσύνη εξέδωσε ευνοϊκή απόφαση για την απέλαση στην Ισπανία του Χοσέ Μανουέλ Ασκαράτε Ράμος, πιθανολογούμενου μέλους της βασικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, ο οποίος συνελήφθη στη Γαλλία και καταζητείται για την απαγωγή ενός πρώην ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας, ανακοίνωσε η συνήγορός του.

Το κακουργιοδικείο του Πο, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απέλασής του, τόνισε η δικηγόρος Μαρίτσου Πολίς Μπασουρκό.

Η ίδια τόνισε πως έχει την πρόθεση να προσφύγει στο Εφετείο για να προσβάλει την απόφαση, επιχειρηματολογώντας πως η κατάσταση της υγείας του πελάτη της—ο οποίος το 2004 είχε υποστεί «καρδιακή προσβολή» και πάσχει από «φλεβικά προβλήματα»—δεν επιτρέπει την κράτησή του στην Ισπανία.

Ο 48χρονος Ασκαράτε Ράμος είχε καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε κάθειρξη 51 ετών για τρομοκρατική δράση και για την απαγωγή του Χουάν Πέδρο Γκουθμάν, διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομάδος του Μπιλμπάο, στην Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων).

Καταδικασθείς το 1984, είχε αφεθεί ελεύθερος το 1992 για λόγους υγείας. Το 2004 ανακλήθηκε η αποφυλάκισή του και οδηγήθηκε στο κελί του, έως την απόδρασή του το 2010. Στις 7 Μαρτίου είχε ξανασυλληφθεί στο Σιμπούρ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου ζούσε και εργαζόταν. Μετά τη σύλληψή του είχε ξαναφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ