Αυθεντική ελληνική κουλτούρα στις Η.Π.Α. με πληθώρα θεατρικών έργων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυθεντική ελληνική κουλτούρα στις Η.Π.Α. με πληθώρα θεατρικών έργων

Με ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Ευριπίδη, την «Ελένη», και το έργο του Μιχάλη Κοκκινάρη, «Καντίς: Η ζωή που δεν έζησα», επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, το φθινόπωρο, το θεατρικό σχήμα του Λεωνίδα και Ευτυχίας Λοϊζίδη.

Αυτή θα είναι η τρίτη περιοδεία του Κυπριακού συγκροτήματος στην Νέα Υόρκη, σε ισάριθμα χρόνια, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», και αναμένεται να είναι εξ ίσου επιτυχημένη με εκείνες του 2010 και του 2011, όταν παρουσίασε την τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια» και την τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιφιγένεια Εν Ταύροις», αντίστοιχα.

Την παραγωγή και σκηνοθεσία της «Ελένης», για τον κύκλο των παραστάσεων στην Νέα Υόρκη, έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης. Το ρόλο της ηρωίδας ερμηνεύει η ηθοποιός Ευτυχία Παπαδοπούλου-Λοϊζίδη, που έχει αποσπάσει κολακευτικότατα σχόλια από τους κριτικούς για το ταλέντο και τις επιδόσεις της στην υποκριτική. Το έργο θα παιχτεί σε μια νέα διασκευή του Λούη Μάρκος, καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, στο Τέξας.

Οι παραστάσεις της «Ελένης» στο Θέατρο του Πρώτου Ορόφου, σε περιοχή όπου και ακμάζει η εκτός Μπρόντγουαιη καλλιτεχνική ζωή και προσφορά της Αμερικανικής μεγαλούπολης, θα διαρκέσουν από τις 11 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σε δύο παραστάσεις, θα γίνει η παρουσίαση της δραματικής δημιουργίας του Μιχάλη Κοκκινάρη, «Καντίς: Η ζωή που δεν έζησα», σε μετάφραση της Δέσποινας Κονταξή, με πρωταγωνίστρια την Ευτυχία Λοϊζίδη. Πρόκειται για έναν λυτρωτικό μονόλογο μιας Εβραίας, ονόματι Σάρας, που μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις που την κυριαρχούν λίγο πριν την εκτέλεσή της στο Άουσβιτς. Η Σάρα πενθεί για την ζωή, που οι Ναζί της αρνούνται να ζήσει με τον άνδρα που αγαπά, για τα παιδιά που δεν πρόκειται να φέρει η ίδια στον κόσμο και να μεγαλώσει στην αγκαλιά της και για τα τόσα όνειρα, που έπλαθε κι έμελλε να μείνουν απραγματοποίητα.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις έχει ήδη αρχίσει και η παραγωγός εταιρία παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να κρατήσουν από τώρα τις θέσεις τους για να ενισχύσουν την προσπάθειά της να προάγει αυθεντική ελληνική κουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ