Μπαχρέιν: Δέκα ασιάτες μετανάστες εργάτες νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπαχρέιν: Δέκα ασιάτες μετανάστες εργάτες νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς

Δέκα ασιάτες αργάτες, που πιστεύεται ότι ήταν υπήκοοι του Μπανγκλαντές, έχασαν τη ζωή τους χθες όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο ακίνητο όπου διέμεναν στο Μπαχρέιν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της μεσανατολικής χώρας BNA.

Οι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω του πυκνού καπνού από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίς το πρωί στην Ανατολική Ράφαα, περίπου 20 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον Μαχάνα αλ Σάιτζι, αρχιεισαγγελέα στη νότια επαρχία του Βασιλείου του Κόλπου. Κατά την ίδια πηγή, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Η εφημερίδα Daily Star του Μπανγκλαντές ανέφερε, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο στην πρεσβεία της χώρας στο Μπαχρέιν, ότι επρόκειτο για υπηκόους της χώρας.

Στο Μπαχρέιν, όπως και σε πολλές άλλες πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες του Κόλπου, εργάζονται δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Ασία, κυρίως κάνοντας χειρωνακτικές δουλειές. Πολλές φορές οι συνθήκες στέγασής τους είναι εξαιρετικά άσχημες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ