Σέρρες: Τόνοι λάσπης πλημμύρισαν το Σιδηρόκαστρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Σέρρες: Τόνοι λάσπης πλημμύρισαν το Σιδηρόκαστρο

Την λάσπη να τρέχει σαν ποτάμι και να πλημμυρίζει τα σπίτια τους είδαν οι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου, μετά την ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης, σπίτια και καταστήματα γέμισαν με τόνους λάσπης που κατέβηκε από το περιαστικό άλσος του Σιδηροκάστρου όταν ένας χείμαρρος, τον οποίο ονομάζουν «Μαϊμούδα» στην περιοχή, «φούσκωσε» από τον αναπάντεχο όγκο του νερού και υπερχείλισε.

Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή θύμιζε έναν απέραντο βούρκο λάσπης με κλαδιά και φερτές ύλες από το βουνό να πλέουν στο ποτάμι λάσπης που «έπνιξε» όλο το Σιδηρόκαστρο.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σιδηροκάστρου και Σερρών με επτά πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή και απομάκρυναν την λάσπη από υπόγεια πολυκατοικιών, κεντρικά καταστήματα και υπερχειλισμένα φρεάτια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιδηροκάστρου, Απόστολο Καρύδα, η υπερχείλιση του χείμαρρου προκλήθηκε λόγω κακοτεχνιών της τέως δημοτικής αρχής του Σιδηροκάστρου, ενώ όπως επεσήμανε η κατάσταση αυτή την ώρα είναι αντιμετωπίσιμη, χωρίς διατρέχει κίνδυνο νέας πλημμύρας η περιοχή.

Την ίδια ώρα σπίτια πλημμύρισαν και στην Κουμαριά Σερρών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο ν. Σερρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ