Ιράν: «Η έκθεση της ΙΑΕΑ αποδεικνύει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα είναι ειρηνικό» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: «Η έκθεση της ΙΑΕΑ αποδεικνύει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα είναι ειρηνικό»

«Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) για το Ιράν αποδεικνύει ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει ειρηνικό χαρακτήρα», δήλωσε ο ιρανός αντιπρόσωπος στην υπηρεσία του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Η έκθεση αυτή αποτελεί για μια ακόμα φορά απόδειξη του ειρηνικού χαρακτήρα των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, της πλήρους συνεργασίας του με την ΙΑΕΑ στον έλεγχο των πυρηνικών τεχνολογιών, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπλουτισμού του ουρανίου», δήλωσε ο Αλί Ασγκάρ Σολτανιέχ.

Ο ιρανός αντιπρόσωπος στην ΙΑΕΑ ,στην έκθεση αυτή, δεν αναφέρθηκε στην αποκάλυψη, ότι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ βρήκαν ίχνη εμπλουτισμένου κατά 27% ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φόρντο (κεντρικό Ιράν), ενώ η Τεχεράνη είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να εμπλουτίσει ουράνιο κατά 20% και είναι η πρώτη φορά που η ΙΑΕΑ εντοπίζει ίχνη εμπλουτισμένου σε τόσο υψηλό βαθμό ουρανίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ