Αργεντινή: Βόμβα εντοπίσθηκε σε θέατρο όπου θα μιλούσε ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αργεντινή: Βόμβα εντοπίσθηκε σε θέατρο όπου θα μιλούσε ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε

Μία βόμβα, η οποία επρόκειτο να πυροδοτηθεί με κινητό τηλέφωνο, εντοπίσθηκε σήμερα σε θέατρο στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, όπου αύριο πρόκειται να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε (2002-2010), ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

«Η βόμβα εντοπίσθηκε σε μία λάμπα κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας. Πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος πυροδοτείται μέσω κινητού τηλεφώνου. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα», τόνισε η ίδια πηγή.

Δύο φορτηγά της αστυνομίας αναπτύχθηκαν έξω από το παραδοσιακό θέατρο Γκραν Ρεξ και η λεωφόρος Κοριέντες –το 'Μπρόντγουεϊ' του Μπουένος Άιρες—αποκλείστηκε στο ύψος του κτιρίου, το οποίο απέχει μόλις 100 μ από τον οβελίσκο που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Ουρίμπε πρόκειται να μιλήσει στο θέατρο στα πλαίσια της διεθνούς διάσκεψης WOM Leadership Symposium 2012». Αριστερές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Κολομβιανού πρώην ηγέτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ