Θεσσαλονίκη: Η UNESCO δίπλα στις γυναίκες με διατροφικές διαταραχές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Η UNESCO δίπλα στις γυναίκες με διατροφικές διαταραχές

Με πρωτοβουλία της Αικατερίνης Τζιτζικώστα, προέδρου του ΔΣ της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες», στο εστιατόριο Aldebaran του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της «ΑΝΑΣΑ», που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια «ζωής». Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις Διεθνείς Παιδικές Κατασκηνώσεις της Unescο

Σύμφωνα με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα, που είναι και πρόεδρος του κέντρου «ΑΝΑΣΑ» για την Καταπολέμηση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, τα φαινόμενα πολυφαγίας αφορούν μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν εκλείψει η ανορεξία και οι υπόλοιπες διατροφικές διαταραχές.

Οι υπεύθυνοι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» διαπιστώνουν οτι οι περισσότεροι Έλληνες το έχουν ριξει στο φαγητό, προσπαθώντας να ξεφύγουν απο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η «ΑΝΑΣΑ» διαθέτει και το «Κέντρο Ημέρας» το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους, μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ