ΗΠΑ: Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευροζώνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευροζώνη

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες «να συντονίσουν αποτελεσματικότερα τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα έχει συνέπειες και στις ΗΠΑ».

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου οτι «Το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι το ευρώ σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα και πρέπει να υπάρξει ένας αποτελεσματικότερος συντονισμός ως προς τη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, από την μία πλευρά, και ως προς την ανάπτυξη γενικά, από την άλλη»,

Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Ομπάμα προήδρευσε της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 στο Καμπ Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες των χωρών τάχθηκαν υπέρ της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της δημοσιονομικής λιτότητας και απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε χθες την επιθυμία αυτή και αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις ως προς το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη: «Δεν πρόκειται να κάνω προβλέψεις για το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, διότι θα γίνουν εκλογές και αυτό θα είναι ένα σημαντικό θέμα συζήτησης στην Ελλάδα» ενω πρόσθεσε πως «ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα έχει συνέπειες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ