Μαυριτανία: Η «σκλαβιά» υφίσταται ακόμα, τονίζει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαυριτανία: Η «σκλαβιά» υφίσταται ακόμα, τονίζει η αντιπολίτευση

Στην Μαυριτανία, η σκλαβιά είναι επίσημα απαγορευμένη εδώ και 31 χρόνια και αποτελεί κακούργημα που επισύρει βαριές ποινές εως και πεντατή κάθειρξη. «Παρόλαυτά, η πρακτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεταικαι το να αρνείται κανείς αυτό το γεγονός εμποδίζει την εξάλειψή της», ανέφερε χθες στη Νουαξότ ο Μεσαούντ Ουλντ Μπουλχάιρ, πρόεδρος της Βουλής και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.

«Η σκλαβιά εξακολουθεί να υφίσταται στην Μαυριτανία, πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι και να αποφεύγουμε να το αρνούμαστε διότι αυτό θα εμπόδιζε την εξάλειψή της, μια ευθύνη την οποία οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι μας», είπε ο Ουλντ Μπουλχάιρ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της Συνέλευσης για μια δημοκρατική εναλλακτική οδό (CAP), μιας συμμαχίας που σχημάτισαν τρία κόμματα της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ουλντ Μπουλχάιρ είπε ότι ο αγώνας εναντίον του φαινομένου πρέπει να συνεχιστεί «ειρηνικά», από «όλα τα κοινωνικά στρώματα».

«Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους, διότι όλοι χρησιμοποιήσαμε τη σκλαβιά, κι είναι ανάγκη να την ξεριζώσουμε, εάν θέλουμε μια αρμονική και ειρηνική ανάπτυξη της χώρας μας», υποστήριξε ο μαυριτανός πολιτικός.

«Πρέπει να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε μίση στις καρδιές όσων υπέφεραν από αυτήν την κοινωνική μάστιγα», πρόσθεσε, κατηγορώντας «ορισμένους» ότι χρησιμοποιούν τη σκλαβιά για να «υποσκάψουν την ενότητα της χώρας, στη βάση ταπεινών υπολογισμών, καθαρά για πολιτικούς λόγους».

Ο Ουλντ Μπουλχάιρ, πρόεδρος της μαυριτανικής βουλής, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος Ελχορ το οποίο είχε πρωταγωνιστήσει στον αγώνα εναντίον της σκλαβιάς στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εξαιτίας αυτού είχε αντιμετωπίσει σειρά διώξεων.

Η σκλαβιά απαγορεύθηκε το 1981 στην Μαυριτανία. Το 2007, η βουλή ενέκρινε νόμο βάσει του οποίου όσοι κρίνονται ένοχοι ότι ασκούν την πρακτική αυτή αντιμετωπίζουν ποινές έως και 10 ετών κάθειρξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ