Ομπάμα: Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι «το αντίθετο του Ρομπέν των Δασών» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ομπάμα: Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι «το αντίθετο του Ρομπέν των Δασών»

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα τον Μιτ Ρόμνεϊ ότι είναι «το αντίθετο του Ρομπέν των Δασών» και παίρνει από τους φτωχούς για να δώσει στους πλούσιους, σε ένα νέο προεκλογικό μήνυμα που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξία της εμπειρίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία.

Σε ένα βίντεο, η ομάδα του προέδρου επιστρέφει στην υπόθεση ενός εργοστασίου εξοπλισμού γραφείου, του SCM, που εδρεύει στην Ιντιάνα (βόρεια) και αγοράστηκε το 1994 από την εταιρεία Ampad, που ανήκε στην Bain Capital, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον κ. Ρόμνεϊ.

Οι 250 εργαζόμενοι της εταιρείας απολύθηκαν γρήγορα, ενώ η Ampad κατέληξε και αυτή σε πτώχευση το 2000. Η Bain Capital αποκόμισε 100 εκατομμύρια δολάρια από την επιχείρηση αυτή, τονίζεται στο προεκλογικό βίντεο.

«Για μένα, ο Μιτ Ρόμνεϊ παίρνει από τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη για να δώσει στους πλούσιους. Είναι ακριβώς το αντίθετο του Ρομπέν των Δασών», δηλώνει στο βίντεο αυτό ο Τζέρι Ρέιμπερν, ένας πρώην υπάλληλος της SCM. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ομπάμα, Μπεν Λαμπόλτ εκτίμησε σε τηλεδιάσκεψη ότι οι περιπτώσεις της SCM και της Ampad «εικονογραφούν» το γεγονός ότι ο κ. Ρόμνεϊ «σαφώς δεν είναι δημιουργός θέσεων απασχόλησης. Ο Ρόμνεϊ ήταν στις επιχειρήσεις για να βγάλει χρήματα για τον εαυτό του και τους επενδυτές του, και όχι για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, όπως δηλώνει», τονίζει η ίδια πηγή.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ