Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Σαναά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Σαναά

Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα Σαναά και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 96 στρατιώτες.

Η οργάνωση ανέφερε ότι η επίθεση αυτή έγινε σε αντίποινα για τον «πόλεμο των ΗΠΑ» εναντίον των υποστηρικτών της στα νότια της χώρας και ότι στόχος ήταν ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης και οι ανώτατοι διοικητές του στρατού που παρακολουθούσαν την πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης.

Στην ανακοίνωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις αν δεν σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Αμπιάν. «Θα εκδικηθούμε, Θεού θέλοντος, και οι φλόγες του πολέμου θα σας φτάσουν όπου και αν είστε. Αυτό που συνέβη δεν ήταν παρά η αρχή του τζιχάντ (ιερός πόλεμος) για την υπεράσπιση των ιερών και οσίων μας» σημειώνει η οργάνωση.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια της πρόβας της παρέλασης, παρουσία του υπουργού Άμυνας Μοχάμεντ Νάσερ Άχμεντ, ο οποίος δεν έπαθε το παραμικρό. Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι υποσχέθηκε να εντείνει τον αγώνα του κατά της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη «όποιες και αν είναι οι θυσίες» που θα χρειαστεί να γίνουν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ