ΗΠΑ: Η συριακή κρίση βρίσκεται σε "κρίσιμο σημείο", εκτιμά ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Η συριακή κρίση βρίσκεται σε "κρίσιμο σημείο", εκτιμά ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν προειδοποίησε σήμερα ότι η αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. «Ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο στην αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση και εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για τους κινδύνους ενός γενικευμένου εμφυλίου πολέμου», αναφέρει ο Μάρτιν Νεσίρκι εκπρόσωπος του Μπαν σε ανακοίνωσή του.

Ο Νεσίρκι έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Μπαν και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν κυρίως για τη Συρία και τις προετοιμασίες της συνόδου Rio +20 για τη βιώσιμη ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου στο Ρίο.

Εξάλλου ο Μπαν ευχαρίστησε τη Γαλλία για «τον σημαντικό ρόλο που εξακολουθούν να διαδραματίζουν οι γάλλοι κυανόκρανοι στο πλαίσιο της Finul» (της Διεθνούς Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο).

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Βηρυτό μεταξύ λιβανέζων υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσης και ενός κόμματος που τάσσεται υπέρ του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας μετά το θάνατο σουνίτη κληρικού από πυρά του στρατού στο βόρειο Λίβανο, προκαλώντας κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα, αλλά και τον φόβο ότι η κατάσταση στη Συρία επεκτείνεται και στην γειτονική της χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρίση ΗΠΑ Συρία ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ