Λιβύη: Η Τρίπολη ζητά να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Λοκέρμπι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λιβύη: Η Τρίπολη ζητά να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Λοκέρμπι

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Λιβύη δήλωσε σήμερα ότι ο φάκελος του Λόκερμπι «δεν θα κλείσει» μετά το θάνατο του Λίβυου Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγράχι, του μοναδικού προσώπου που καταδικάστηκε για την πολύνεκρη επίθεση.

«Στη Λιβύη, είναι προς όφελος μας να μην κλείσει ο φάκελος και να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Θέλουμε να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Καντάφι που έβλαψαν το λαό του», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χαρίζι, ενω πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση αυτή χώρες, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση που συνεχίζει να προκαλεί αντιπαράθεση κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. «Είμαστε έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε την αλήθεια και όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε. Ο φάκελος δεν θα κλείσει». τόνισε

Ο 60χρονος Μεγράχι, πατέρας πέντε παιδιών, υπέκυψε χθες απο επιπλοκές του καρκίνου απο τον οποίο υπέφερε και θα ταφεί στη γενέτειρά του την Τρίπολη, σήμερα στις 13:15' τοπική ώρα, μετά την προσευχή στο κοιμητήριο Ζαγουάνι, στο δυτικό προάστιο Τζανζούρ της πρωτεύουσας.

Η δικαιοσύνη στη Σκοτία είχε καταδικάσει το 2001 τον Μεγράχι σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην επίθεση. Είχε ωστόσο αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο το 2009 για ιατρικούς λόγους.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, είχαν εμμείνει το Δεκέμβριο στις νέες λιβυκές αρχές να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου του Λόκερμπι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ