Υεμένη: τουλαχιστον 50 νεκροί σε βομβιστική επίθεση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: τουλαχιστον 50 νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς, από βομβιστική επίθεση

Ο καμικάζι, ντυμένος με στολή στρατιωτικού, ανατινάχθηκε στη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ενω την ώρα της επίθεσης ήταν παρόντες ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Στην Υεμένη δραστηριοποιούνται πυρήνες της οργάνωσης "Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο", την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της περιοχής αλλά και των ίδιων των ΗΠΑ.

Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά την αυριανή εθνική εορτή και επρόκειτο να την παρακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ