«Έφυγε» ο Σπύρος Σγούρος, πρωτοπόρος της Ελληνικής βιολογικής Γεωργίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

«Έφυγε» ο Σπύρος Σγούρος, πρωτοπόρος της Ελληνικής βιολογικής Γεωργίας

Σοκαρισμένος όλος ο Γεωτεχνικός κόσμος. Ο Σπύρος Σγούρος , Γενικός Δ/ντης της ΔΗΩ και θεμελιωτής της Βιολογικής Γεωργίας στην Ελλάδα έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Σπύρος Σγούρος, παρέμενε ενεργός στο οικολογικό κίνημα για τρεις δεκαετίες. Στους Οικολόγους Πράσινους εντάχθηκε το 2007.

Από φοιτητής στην Γεωπονική, έθεσε τα θέματα της οικολογίας αλλά κυρίως της στροφής προς της οικολογική γεωργία. Οργάνωσε την πρώτη εταιρία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, τη ΔΗΩ και βρισκόταν πάντα δίπλα στους γεωργούς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την οικολογική γεωργία.

Δοσμένος στην υπόθεση της οικολογικής αλλαγής της κοινωνίας άφησε πίσω του ένα πολύ πλούσιο έργο και υψηλές απαιτήσεις για τη συνέχισή του.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκαν το αιφνίδιο τέλος του ιδρυτικού μέλους τους ΣπύρουΣγούρου. Ο Σπύρος αποτελούσε ένα από τα συνώνυμα του ελληνικού οικολογικού χώρου, μια και μετείχε ενεργά στις διάφορες εκφράσεις του εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Ο ίδιος συνέβαλε, επίσης, σημαντικά στη διάδοση και καθιέρωση της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, έχοντας οργανώσει την πρώτη εταιρία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, τη ΔΗΩ.

Δημιουργικός, με ιδέες, χιούμορ και απόψεις μέχρι τελευταία στιγμή για αυτόπου περνάμε σαν κοινωνία, θα γινόταν σε λίγο μόλις 50 χρονών.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 5:30μμ. στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής.

Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνου να ενισχυθεί η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ