Σερβία: Την αντιπρόεδρο του κόμματός του προορίζει για πρωθυπουργό o Νίκολιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Την αντιπρόεδρο του κόμματός του προορίζει για πρωθυπουργό o Νίκολιτς

Μετά τη χθεσινή νίκη του Τόμισλαβ Νίκολιτς στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών, ο πρόεδρος ρωτήθηκε εάν πιστεύει πως η αντιπρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) Γιοργκοβάνκα Ταμπάκοβιτς θα πρέπει να είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Σερβίας, ερώτηση την οποία απάντησε καταφατικά.

Σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες, ο κ. Νίκολιτς σημείωσε ότι με τις βουλευτικές εκλογές να έχουν τελειώσει και να απομένει μόνο η ανάδειξη προέδρου, οι πολίτες θεωρούν πως υπάρχει ήδη μία κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σχετικά με τις σχέσεις της Σερβίας με τις άλλες χώρες της περιοχής, ο κ. Νίκολιτς απάντησε πως θα έχει καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ και πως θα επιδιώξει καλές σχέσεις με την Κροατία.

«Η Σερβία και η Κροατία θα πρέπει να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Θα ηγούμαι μίας μεγάλης χώρας, η οποία θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με όλους» τόνισε ο κ. Νίκολιτς, ο οποίος επιβλήθηκε του απερχόμενου προέδρου Μπόρις Τάντιτς στο χθεσινό β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία.

«Η Κροατία θα πρέπει μόνο να δείξει ότι μεταχειρίζεται ισότιμα όλους τους πολίτες της, πως είναι ένα πραγματικό μέλος της ΕΕ και θα βρει σ' εμένα το πρόσωπο κάποιου με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί σε όλα τα ζητήματα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με το Μαυροβούνιο, ο κ. Νίκολιτς παρατήρησε ότι η Σερβία έχει καλύτερες σχέσεις προς το παρόν με την Κροατία απ' ό,τι με το Μαυροβούνιο, γεγονός που χαρακτήρισε «μη φυσιολογικό», δεσμεύτηκε, ωστόσο, πως θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ του Βελιγραδίου και της Ποντγκόριτσα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ