ΗΠΑ: Ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο

Η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που θα είναι αφιερωμένη κυρίως στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, ξεκίνησε το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Σικάγο.

Οι 28 ηγέτες του ΝΑΤΟ τήρησαν κατ' αρχήν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη προτού προσεγγίσουν διάφορους φακέλους, μεταξύ των οποίων η αντιπυραυλική άμυνα, στη διάρκεια μιας πρώτης συνεδρίας εργασίας.

Ανοίγοντας τις εργασίες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε πως οι σύμμαχοι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου "να επιτύχουν τη μετάβαση προς τις αφγανικές δυνάμεις στα τέλη του 2014", όπως έχει προβλεφθεί.

«Είμαστε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να τελειώσουμε την αποστολή» στο Αφγανιστάν, δήλωσε από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα, οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στην πόλη του, το Σικάγο.

Περίπου πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο έχουν έρθει για αυτή τη διήμερη σύνοδο κορυφής, η οποία έχει διεξάγεται κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσιάζεται ως «η πιο σημαντική» από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, σύμφωνα με τη Συμμαχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ