ΗΠΑ: Ο Γκουανγκτσενγκ ανησυχεί για τους συγγενείς του στη Κίνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Ο Γκουανγκτσενγκ ανησυχεί για τους συγγενείς του στη Κίνα

«Ο κινέζος αντιφρονών Τσεν Γκουανγκτσένγκ ήταν ευτυχής που εγκατέλειψε την Κίνα, αλλά ανήσυχος για τα μέλη της οικογένειάς του που άφησε πίσω του» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας φίλος του που μίλησε μαζί του στο αεροδρόμιο.

«Του μίλησα έξι φορές σήμερα. Φαινόταν να είναι καλά, φαινόταν ενθουσιασμένος, αλλά είναι πολύ ανήσυχος για την οικογένειά του που έμεινε στην Κίνα» δήλωσε ο Μπομπ Φου, πρόεδρος της ChinaAid, μιας χριστιανικής οργάνωσης με έδρα το Τέξας, ο οποίος ήταν πάντα σε στενή επαφή με τον τυφλό ακτιβιστή.

Ο Μπομπ Φου διευκρίνισε πως η τελευταία φορά που του μίλησε ήταν ακριβώς πριν από την επιβίβαση και επιβεβαίωσε πως ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη μαζί με τη σύζυγό του, Γουάν Ουεϊτζίνγκ, και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας οκτώ και έξι ετών.

Φθάνοντας, θα ξεκουραστεί και θα σπουδάσει, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως ο κινέζος αντιφρονών εξασφάλισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Υπογράμμισε πως δεν έχει λεπτομέρειες για το τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ έμαθε ότι θα φύγει από την Κίνα μόλις την τελευταία στιγμή και έλαβε το διαβατήριό του στο αεροδρόμιο: «Συνέβη πολύ γρήγορα. Κανείς δεν του είχε πει τίποτα πριν από σήμερα το πρωί. Στις 10:00 (ώρα Πεκίνου), του είπαν να ετοιμάσει τις αποσκευές του και λίγο μετά ένα κυβερνητικό αυτοκίνητο τον μετέφερε στο αεροδρόμιο».

Ο Τσεν επιβιβάστηκε με τη σύζυγο και τα παιδιά του σε μία πτήση της United Airlines με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται λίγο πριν το βράδυ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως ο Τσεν εγκατέλειψε την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο εβδομάδες αφότου οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια σχετική συμφωνία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ