Ο Σουλτς στην Κύπρο συζητά για τουρκικές απειλές και φυσικό αέριο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Σουλτς στην Κύπρο συζητά για τουρκικές απειλές και φυσικό αέριο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μιλώντας ύστερα από συνάντηση διάρκειας δύο και πλέον ωρών με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατιας Δ. Χριστόφια, τόνισε ότι «εκείνο που χρειάζεται δεν είναι οι απειλές, αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση».

Το θέμα των τουρκικών απειλών εναντίον της Κύπρου στο θέμα του φυσικού αερίου, θα θέσει ο κ. Σούλτς κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 29 και 30 Μαΐου.

Ο κ.Χριστόφιας ευχαρίστησε τον κ. Σούλτς για τη βοήθεια στην υπόθεση της Κύπρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο με καθαρές θέσεις, ο οποίος υπερασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η συνεργασία μαζί με τον Μάρτιν Σούλτς στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι στενή, καθημερινή και αποτελεσματική», είπε ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρισκόταν και ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συζητήθηκαν η πορεία της Κύπρου προς την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο και οι σχέσεις της Ένωσης με κράτη μέλη και υποψήφια προς ένταξη κράτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ