Επίσκεψη στην Τεχεράνη του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επίσκεψη στην Τεχεράνη του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε πως η επίσκεψη στην Τεχεράνη του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας είναι "καλό σημάδι", ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιουκίγια Αμάνο αναμένεται στην Τεχεράνη το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον Σαλεχί, τον επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Φερεϊντούν Αμπασί και τον βασικό διαπραγματευτή για τα πυρηνικά Σαεΐντ Τζαλιλί.

"Ελπίζουμε πως στη διάρκεια των συνομιλιών μας με τον Αμάνο θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο εργασίας που θα άρει τις αμφιβολίες και θα απαντήσει στα εκκρεμή θέματα της ΙΑΕΑ (για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", τόνισε ο Σαλεχί στο πρακτορείο ISNA.

Αξιωματούχοι του Ιράν και της ΙΑΕΑ είχαν την περασμένη εβδομάδα συνομιλίες στη Βιέννη για την προετοιμασία των πυρηνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις έξι μεγάλες δυνάμεις που θα πραγματοποιηθούν στην Βαγδάτη την Τετάρτη. Οι συνομιλίες στη Βιέννη θα επαναληφθούν την Δευτέρα.

Το κλειδί της επιτυχίας των διαπραγματεύσεων είναι το αν θα δεχτεί το Ιράν επιθεωρήσεις σε εργοστάσια που δεν έχουν καταγραφεί ως πυρηνικές εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ