Μετά τις 20 Ιουνίου, η απόφαση του δικαστηρίου για το DNA των αγνοουμένων της Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μετά τις 20 Ιουνίου, η απόφαση του δικαστηρίου για το DNA των αγνοουμένων της Κύπρου

Περιθώριο έως τις 20 Ιουνίου, έδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον δικηγόρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Πολύβιο Πολυβίου, για τοποθετηθεί ή να υποβάλει τυχόν ένσταση επί της μονομερούς αίτησης την οποία κατέθεσε ο Βασίλης Πανταζής, αδελφός του αγνοουμένου, από το 1974, Φίλιππου Πανταζή. Με την αίτηση αυτή, ο Βασίλης Πανταζής αιτείται να απαγορευτεί στο Ινστιτούτο να δώσει το γενετικό του υλικό, οπουδήποτε αλλού, εκτός του Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανταζής ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο ΙΝΓΚ να παραδώσει ή να μετακινήσει ή να μεταφέρει το γενετικό του υλικό, που βρίσκεται στο Εργαστήριο Βιολογικών Δειγμάτων του ΙΝΓΚ, σε οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου ή σε τρίτα μέρη εντός ή εκτός της Κύπρου, μέχρι την εκδίκαση της συγκεκριμένης αγωγής ή νεότερων διαταγών του δικαστηρίου.

Αν το δικαστήριο εκδώσει μια τέτοια απόφαση, δεν θα είναι δυνατό να αποστέλονται σκελετικά δείγματα των αγνοουμένων στο εξωτερικό, ώστε να υλοποιηθεί και το συμβόλαιο με το Εργαστήριο ICMP στη Βοσνία, με το οποίο η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) έχει ήδη συμφωνήσει, διακόπτοντας το συμβόλαιο που μέχρι τώρα είχε με το ΙΝΓΚ, στη βάση του οποίου οι ταυτοποιήσεις γίνονταν στην Κύπρο.

Τη διακοπή του συμβολαίου ανακοίνωσε στο ΙΝΓΚ εκ μέρους της ΔΕΑ, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κριστόφ Ζιρόντ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ