Γερμανία: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού»

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» υπογράμμισε ο Σούλτς στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk από την Αθήνα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. «Στο ενδεχόμενο αυτό, η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώραςμε δισεκατομμύρια ευρώ. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο» προσθέτει.

Ο Σουλτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010, παραδέχτηκε ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ